неділю, 12 червня 2022 р.

Теплова помпа стає найбільш енергоефективною технологією

 

В січні 2024 року - теплова помпа буде рахуватись найбільш енергоефективною технологієюбуде обов’язковим новий стандарт. Одночасно буде заборона на встановлення будь-яких опалювальних приладів на викопному паливі.

В Німеччині створюють основу для власників нерухомості для заміни своїх систем опалення, яким більше 20 років. Для цього буде програма заміни газових котлів у Федеральній програмі ефективного будівництва (BEG).

Запланована велика кампанія з популяризації використання теплових помп у промисловості, торгівлі та побуті. У Берліні планують запровадити правило, згідно з яким кожен новий радіатор повинен буде живитися на 65% з відновлюваних джерел. Це означає повну відмову від газових і масляних обігрівачів. Централізоване теплопостачання є центром плану звільнення німецької енергетичної системи від викопного палива. У Німеччині щороку замінюють в середньому 800 тис. джерел опалення.

Німецькі коментатори та експерти з ринку теплових помп прогнозують, що впровадження нового пакету буде складним і важким тягарем для постачальників і установників теплових насосів. Мають утворюватись так звані гібридні системи з дорученням теплових помп, які за потреби можуть працювати з діючими котлами на викопному паливі. Встановлення гібридних рішень (теплова помпа з газовим котлом) дозволяє знизити споживання енергії з викопного палива до 80-90%.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар