понеділок, 5 жовтня 2015 р.

Приклади роботи теплових помп «повітря-вода»



Теплові помпи «повітря-вода»
ефективно обігрівають приватні будинки

Приклади реалізацій

Котеджний комплекс з 17-ти будинків


            В 2013 році завершився проект створення котеджного комплексу EKOWAWER”,  в якому було виконано монтування систем обігрівання на основі теплових помп «повітря-вода» в 17-ти односімейних будинках.
         Теплові помпи «повітря-вода» в цих будинках є єдиним джерелом тепла та холоду. Для 8 будинків з площею (200-250 м2) з стандартною потребою в гарячій воді змонтовано теплові помпи «повітря-вода» з тепловою потужністю 16 кВт. Такі ж помпи працють і в трьох будинках з підвищеною потребою в гарячій воді, але ці будинки піддано кращому утепленню.
         В 6 новобудовах з стандартною поверхнею 110-125 м2 встановлено теплові помпи «повітря-вода» тепловою потужністю 12 кВт. 
         В двох будинках встановлено фотоелектричні панелі, які виробляють струм для роботи теплових помп (гібридна система).
         Місце встановлення - Варшава, Польща.

Будинок 280 м2

            В будинку з площею 280 м2 встановлено теплову помпу «повітря-вода» потужністю 16 кВт, а до цього тут був традиційний котел.
            Помпа працює для забезпечення існуючої системи обігрівання будинку і для приготування гарячої води через 300-літровий бойлер.
            Вартість обігрівання і приготування гарячої води для мешканців будинку знизилася в 3 рази, оплачується тільки електрична енергія для роботи теплової помпи.
            Завдяки використанню теплової «повітря-вода», а не «грунт-вода», не було потреби розривати впорядковану та обжиту земельну ділянку.
            Окупність нового обладнання склало 4 роки і дуже підходить до хорошої термомодернізації цього будинку.
            Місце встановлення - Cyprianów (біля Лодзі, Польща)

Будинок 220 м2

            Потужність теплової помпи «повітря-вода» для цього будинку складає 12 кВт. Вона приєднана до існуючої системи радіаторів і працює для нагрівання гарячої води за допомогою бойлера на 270 літрів.
            Автоматика теплової помпи контролює температуру нагрівання, щоб забезпечити комфорт для мешканців. Встановлений котел не був демонтований, щоб мати можливість використати його в пікові зимові години у якості резервного джерела тепла.
            Теплова помпа «повітря-вода» була встановлена в жовтні 2013 року і до кінця квітня 2014 року використала на обігрівання та приготування гарячої води 6000 кВт*год електричної енергії. Економія коштів за обігрівання у порівнянні з попереднім способом склала 62%.
            В літній період робота теплової помпи «повітря-вода» для нагрівання гарячої води буде ще більш ефективною – коефіцієнт СОР в ці місяці доходить до 5,0.
            Місце встановлення - Sokolniki Las (біля Лодзі, Польща)


Немає коментарів:

Дописати коментар