вівторок, 8 вересня 2015 р.

Вигідна альтернативна система обігрівання



Вигідна альтернативна система обігрівання

Інверторна теплова помпа C&H для обігрівання та приготування гарячої води є найсучаснішим типом обладнання для забезпечення комфортних будинкових кліматичних умов для проживання мешканців та раціонального використання енергоресурсів. Теплові помпи «повітря-вода» відносяться до систем відновлювальної (альтернативної) енергетики – черпають енергію з довколішнього повітря


ЯК ПРАЦЮЄ ТЕПЛОВА ПОМПА?
Принцип роботи побудований на перенесенні тепла від зовнішнього повітря
в приміщення для обігрівання житла. При такій системі забезпечення будинку теплом на вироблення самого тепла в цьому будинку не відбувається спалювання палива, яким в інших системах є дрова, пелети, брикети, вугілля, газ. Теплова помпа C&H не виробляє тепло, а тільки переносить його із зовнішнього середовища у внутрішнє, використовуючи електроенергію для роботи компресора, вентилятора, насосів та автоматики. За рахунок такого технічного рішення економиться значна кількість енергії, що зменшує вплив системи обігрівання на довкілля та суттєво економить фінанси власника.

Для функції перенесення тепла в тепловій помпі застосовують новітні  технологічні розробки, зокрема, основані на властивостях теплоносія - фреону R410a, який здатний переносити тепло в дуже широкому діапазоні температур і не впливає на нищення озонового шару. В зимовий період R410a ефективно переносить тепло практично до мінус 20°C. Секрет такої ефективності «заховано» в наднизькій температурі кипіння фреону (мінус 51°C). Завдяки різниці температур і новітнім технологіям робочого циклу система ефективно працює зимою.
ВИГІДНІ МОМЕНТИ
На відміну від газового обігрівання, при встановленні цієї системи не потрібно розробляти та затверджувати проект по газу і прокладати недешевий газопровід до будинку.
Очевидна перевага перед звичайним електричним обігріванням – різниця коефіцієнтів енергоефективності: напр.,  масляний електрообігрівач має коефіцієнт енергоефективності 0,6 , а найсучасніші конвектори – 0,97 (і це значення є граничним для таких систем). Теплова
помпа «повітря-вода» C&H має коефіцієнт енергоефективності – 4.5, що означає зменшення електроенергії при обігріванні в кілька разів .

Немає коментарів:

Дописати коментар